Başarı İçin İlham Verecek Motivasyon Filmleri

ilham verecek motivasyon filmleri

İlham perinizin gelmesini mi bekliyorsunuz? Beklediğiniz ilham bir türlü gelmiyor mu? Bir işe başlamak ya da başladığımız işte yüksek başarı yakalamak için hepimiz ilhama ihtiyaç duyarız. Motivasyonunuz düştüğünde ya da ilham perinizin kaçtığını düşündüğünüzde, film izlemeyi denediniz mi? Sinema tarihi, üniversiteye giden yolda başarı için ilham verecek motivasyon filmleri ile dolu.

Bireylerin zaman zaman ilhamını kaybetmesi önlenemez bir durum. Bazen, içinizdeki son ilham kırıntısının bile ortadan kaybolduğunu hissedebilirsiniz.  Motivasyonunuz düştüğünde ya da kendinizi yetersiz hissettiğiniz bu hissin hiçbir zaman geçmeyeceğini düşünebilirsiniz. Ancak tabii ki bu doğru bir düşünce değil. Bazen izlenen 2 saatlik bir film bile sizi düştüğünüz yerden kaldırmaya yeter. Ders çalışmaktan sıkıldığınızda, soru çözmekten yorulduğunuzda bu gibi filmler size yardımcı olabilir.

Motivasyon Filmleri

Filmler harika birer ilham kaynağı olabilir. Başarı için ilham verecek filmler ile kendinizi kısa sürede motive edebilirsiniz. Bilimsel veriler, ilham veren bir film izlemenin yaratıcılığın ve motivasyonun artmasına pozitif etki ettiğini gösteriyor. Biz de bu yazımızda başarı için ilham verecek filmler listesini sizlerle paylaşıyoruz. 

Umudunu Kaybetme (2006)

Umudunuz Kaybetme, hayallerinizi gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapmanız gerektiğini anlatan ilham verici bir film. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, hayallerini gerçekleştirmenin nasıl bir şey olduğu anlatılıyor. Film, neredeyse bir yıl boyunca evsiz kalan ve aynı zamanda çocuğuna bakmak zorunda olan girişimci Chris Gardner’in hikayesini anlatıyor.

Rocky Balboa (1976)

Ağır siklet şampiyonuna meydan okumak için hayatı boyunca yalnızca tek şansı olan yarı zamanlı boksör Rocky Balboa’nın hikayesinin anlatıldığı film de ilham verici filmler arasında yer alıyor. Film, Rocky’nin mücadeleyi, acıyı ve aşağılanmayı nasıl büyük bir başarıya çevirdiğini gözler önüne seriyor. 

Ekim Düşü (1999)

Ailenizin sizden beklentilerine karşılık hayalleriniz için ne yapmanız gerekiyor? Ekim Düşü isimli film tam olarak bunu anlatıyor. Filmin içinde hayalleriniz için kendinize inanmanız gerektiğine dair birçok mesaj bulacaksınız. Ayrıca, yeterince çaba göstermeye hazırsanız hayatta başaramayacağınız şey olmadığını da unutmayın. Üniversiteye hazırlananlar için bir ders niteliğinde…

Şahane Hayat (1946)

70 yıldan uzun süre önce beyaz perdeye çıkan film, hala ilham verici filmler arasında yer buluyor. Filmin ana teması; “Kendiniz ve çevrenizdekiler için iyi bir şey olmasını istiyorsanız, sorumluluk almaktan kaçmayın” fikri üzerinde şekilleniyor. Her bireyin çok önemli olduğuna dikkat çeken film, herkesin hayatta fark yaratabileceğinin altını çiziyor.

İyilik Bul, İyilik Yap (2000)

Filmin isminden ana temasını çıkarmak mümkün. 11 yaşındaki Trevor McKinney’in hayatını anlatan filmi ilham verici yapan ise ufacık iyiliklerin bile ilerleyen zamanda harika sonuçlar ortaya çıkarabileceğine izleyenleri ikna etmesi. Film sizi başkalarına yardım etmenin ve başkalarına nazik davranmanın ne kadar önemli olduğuna ikna edecek.

Ayrıca Okuyun: Stresinizi Azaltacak Gençlik Dizileri

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *