Her şey masada başlar: Ders Çalışma Masası Tüyoları

Ders çalışma hevesinin bir türlü gelmemesinde düzensiz bir çalışma masasının etkisi olabilir mi? İyi düzenlenmiş bir ders çalışma masası büyük maliyetlere gerek duymaz. Doğru dokunuşlar ile hem estetik hem de kullanışlı bir çalışma masan olabilir. Tamamen senin zevkine ve bazı kurallara dayanarak sen de ders çalışma hevesini artıracak bir çalışma masası düzeni kurabilirsin. Basit ders çalışma masası tüyoları ile çalışma alanını daha verimli kullanabilirsin.

Renkler Her Zaman Önemli

Göz yormayan renkleri, ve desensiz tasarımları tercih etmek ders çalışma esnasında dikkatinin dağılmasına engel olur. Çalışma masanın yaslandığı duvarın rengi bile bu aşamada önemli. Unutma; masanın göze hoş gelmesi demek ders çalışmanın da kulağa hoş gelmesi demek. Sandalyene oturduğunda güzel bir manzara ile karşılaşmak hevesini artırır ve masada daha fazla zaman geçirmene yardımcı olur.


Yatağa Arkanı Dönmeyi Unutma

Ders çalışma masanın nereye baktığı ya da bakmadığı düşündüğünden daha önemli olabilir. Günlük soru hedeflerine ulaşman lazım, saat gece yarısına yaklaşıyor ama yatak hemen sağ tarafında sana göz kırpıyor. Buna direnmek pek de mümkün değil. Aklından uykuyu bir anlığına çıkarabilmen için ders çalışırken yatağı görüş alanından çıkarmalısın. Eğer yatağın ve çalışma alanın aynı odadaysa bunu yalnızca yatağını arkana alarak başarabilirsin.


Kalemleri Kutuda Toplayın

Dağınık bir çalışma masasında hayallerini de kaybetmeni istemeyiz. Sen en iyisi o rengarenk kalemlerini masaya dizmek yerine bir kalem kutusuna topla. Hatta stabilo’larını bir yere, highlighter fosforlu kalemlerini bir yere koymak da iyi bir fikir. Böylece istediğine istediğin an ulaşabilirsin ve vakit kaybetmezsin. Belki de bir günde bu sayede çözeceğin birkaç soru, seni başarıya götürecektir…

Motivasyon Cümleleri

Hafta sonundasın ve akşam saatlerinde hala test çözüyorsun. Genç yaşımda bu saatte test çözmek yerine daha eğlenceli şeyler yapabilirdim diye düşünmekte haklısın. Fakat varman gereken bir hedef olduğunu unutmamalısın. Bunun için motivasyonunu diri tutacak cümleler seni seni tekrar o masaya oturtabilir. Çalışmaktan yorulduğunda ve kafanı kaldırdığında ne yapmak istediğini hatırlatan cümleler gözünün önünde olsun.

Önemli Bilgiler

Formüller, kısaltmalar, en çok aklından çıkan bilgiler. Eğer bir panon varsa bunu yararlı kullanman gerekir. YKS yolunda en çok işine yarayacak bilgileri elinin altında tutman hem zaman kaybetmeni önler hem de bu bilgileri daha kolay öğrenmene yardımcı olur. Günde birkaç kez gözüne çarpan bu bilgiler yavaş yavaş aklına kazınacaktır. Bir bilgi sürekli karşında duruyorsa onu nasıl aklından çıkarabilirsin ki?

Ayrıca okunur: Dershaneye gitmeden üniversite kazanmak


Çalışma Masası Doğru Kullanılmalı

Eğer masan çok geniş değilse, çok yer kaplayan kitap gibi materyaller için başka alanlar kullanabilirsin. Çekmeceler bunun için uygun olabilir. Pakodemy uygulaması gibi mobil uygulamalar ile soru çözüyorsan sana yalnızca bir telefon ve müsvedde kağıt yeterli olur. Unutma; dağınık masalar zihninin de dağılmasına neden olur. 

Panonu Doğru Kullan

Masadaki karmaşayı çözmenin bir diğer yolu ise pano. Duvarı doğru kullanarak masanın üstünden birçok materyali kaldırabilir, ders çalışmak için kendine daha çok alan açabilirsin. Motivasyon cümleleri ve önemli bilgiler gibi kağıtları direkt duvara yapıştırmak yerine estetik bir pano edinmek ise daha hoş bir çalışma alanı yaratmana yardımcı olur. İstediğin üniversiteye dair bir fotoğrafı bu panoya asmak da motivasyonunu diri tutacaktır.



Tüm bu bilgileri kullanarak kendine harika bir çalışma masası yaptın. Şimdi onu doğru kullanma zamanı. O masada çözdüğün tüm sorular, çalıştığın tüm konular ve harcadığın her bir dakika seni başarıya götürsün!


App Store’dan indirmek için tıkla.

Play Store’dan indirmek için tıkla 

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *