YKS 2020 İçin Hedef Belirlemek ve Hedefe Ulaşmak

Hikayenin sonunda hedeflenen bir başarı varsa ona ulaşmak için stratejini adım adım belirlemen gerekiyor. Karakterine, günlük hayatına ve hedefine göre bir strateji belirlediğinde buna uymak düşündüğün kadar zor değil. YKS 2020 sona erdiğinde istediklerini başarmış olmak için doğru şekilde uygulaman gereken birkaç adım var. Yalnızca birkaç ayda, doğru stratejiler ile hedefine ulaşabilir, hikayenin sonunda başarının tadını çıkarabilirsin. Fakat önce cevaplaman gereken sorular var.

YKS 2020 İçin Hedeflediğin Bölüm ve Okul Hangisi?

Ne istediğini bilmek, doğru stratejiyi oluşturmak için ilk ve en önemli adım. Bu aşamada vereceğin cevap, geri kalan adımları doğru atmana yardımcı olacak. Hayatının geri kalanını sevdiğin gibi yaşayabilmek için hangi üniversitede hangi bölümü okumak istediğini şimdiden seçmiş olman gerekiyor. Eğer bu konuda kafan hala karışıksa PakodemyBlog’daki Geleceğin Meslekleri konulu yazıyı okumak sana fikir verebilir.

Hangi bölümü okumak istediğini seçtikten sonra hedefi en doğru şekilde belirlemek için okumak istediğin üniversiteyi de seçmelisin. Okumak istediğin bölüm bazı üniversitelerde daha iyi şekilde öğretiliyor olabilir. Okuyacağın üniversite aynı zamanda ileride bu bölümde daha rahat iş bulmana da yardımcı olabilir. Bu iki konuda karar vermek seni bir sonraki adıma taşıyor. Bu bölüm için ne kadar puan alman gerekiyor? Bu puanı almak için kaç net yapman gerekiyor?

Hedeflediğin Bölüm İçin Kaç Net-Kaç Puan Yapmak Gerekiyor?

İstediğin bölüme ve üniversiteye karar verdikten sonra stratejini belirlemek için bu adımı da geçmeye ihtiyacın var. Pakodemy’nin diğer aşamalarda olduğu gibi bu aşamada da yanında olduğunu unutma. Hangi üniversiteyi ve bölümü okumak istiyorsan bunları Instagram hesabından bize yazman yeterli. Sonrasında hangi dersten kaç nete ihtiyacın olduğunu söyleyeceğiz. Bu konuda 2019 verileri bize yol gösterecek.

Türkiye’nin en sık tercih edilen üniversite ve bölümlerinden bir örnek vererek başlayabiliriz. 2019’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yerleşen son kişinin puanı 444.96, başarı sıralaması ise 4508. 2019 verilerine göre: TYT’den

Türkçe: 35

Sosyal: 16.5

Matematik: 24.5

Fen: 5.3 net bu puanı almana yardımcı olacak. AYT’den:

Mat: 32.3

Türkçe: 20.3

Tarih1: 6.8

Coğrafya1: 4.8 net seni Hukuk Fakültesi’ne taşıyacak.

Hedeflediğin Puana Göre Çalışma Planı Hazırla 

İşte seni başarıya götürecek stratejinin en önemli adımına geldik. Hedefini belirledin, bunun için gerekenleri ortaya koydun ve şimdi sırada bu hedefe nasıl varacağın konusu var. Pakodemy bu konuda da sana rehberlik edecek. Teknolojinin ve yapay zekanın imkanlarını kullanarak sadece sana özel çalışma planını Pakodemy ile hazırlayabilirsin. Hedeflediğin puan, günde kaç saat çalışmak istediğin gibi bilgileri gir ve  sana özel hazırlanan aylık çalışma programı ile hedefine ulaş!


Durumuna göre Pakodemy üzerinden yalnızca TYT ya da AYT’ye çalışabilirsin. Seviyene göre önüne çıkan 140.000’i aşkın soruyu kullanarak hem TYT hem AYT çalışma seçeneğin de var. Uygulamaya girdiğinde “Sıradaki Görevlerim” ekranı her gün seni karşılayacak. Hedeflediğin başarıya ulşaman için mutlaka bu görevleri yerine getirmen gerekiyor. Eğer farklı kaynaklardan çözdüğün sorular varsa bu soruları da “Çalıştım” butonunu kullanarak programına ekleyebilirsin. Böylece her hafta ya da her ay kaç soru çözdüğünü “İstatistikler” ekranını kullanarak takip edebilirsin. 

YKS süreci, istediğin bölüm için gereken puan ve netler ve Pakodemy uygulaması hakkında aklına takılan her konuyu instagram.com/pakodemy hesabından ya da info@pakodemy.com adresinden bize sorabilirsin.

App Store’dan indirmek için tıkla

Play Store’dan indirmek için tıkla


Bir Yorum

  1. Fakir bi insan

    Gerçekten ne yapıcağım ve ne hedefleceğim bilimyorum ünveriste okumak çok istyorum ama aklım karama karşık iken asla ders çalışamyorum ve derslerde hep çalısp kötü alandan olyordum yani kafam kaşık yardım ederseniz çok mutlu olurum

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *