Hafta Sonu Ders Çalışma Programı Nasıl Olmalı?

Hafta içindeki standart düzenin değiştiği bu iki gün YKS yolunda oldukça önemli. Dershaneye giden, özel ders alan, hafta sonu planı yapan kişiler için farklı zaman aralıkları olsa da bu iki günü verimli bir şekilde geçirmek gerekiyor. Bu yüzden hafta sonu ders çalışma programı yapmak istiyorsan öncelikle hafta sonu yapman gerekenleri belirlemelisin. Arkadaşlarınla ne kadar görüşeceksin? Ne kadar vaktini dizi-film-müzik üçlüsüne ayıracaksın? Dershane, kurs vb. ne kadar vaktini alacak? Bunları belirledikten sonra sıra ders çalışmaya ayıracağın vakte geliyor. Tüm bunları verimli bir düzen içinde gerçekleştirmek için Cuma gününden ne yapacağının az çok belli olması gerekiyor.

Hafta Sonu Ders Çalışma Programı Hazırlarken Yapman Gerekenler

Hafta sonu şu kadar saat buna, bu kadar saat şuna çalış diyenlere kulak asma. Herkesin günlük hayatı, seviyesi, soru çözmeye ayıracağı vakit başkadır. Bu yüzden yapman ve yapmaman gerekenleri bildikten sonra bunları tamamen kendine göre ayarlamalısın. Herkes haftasonu 400 soru çözmeye çalışırsa birçok kişi bunu başaramayacaktır. Bazıları ise 500 soru çözecektir. Öncelikle mutlaka yapman gerekenlere göz atalım. Sonrasında ise kesinlikle yapmaman gerekenlere göz atacağız.

  • Cuma gününden hafta sonunu planlarken Pakodemy’nin özelliklerinden faydalanabilirsin. Çalışmak istediğin konuları uygulama üzerinden seçebilir ve takip edebilirsin.
  • Özellikle çalışmaya başladığın ilk saatlerde zor konuları ve dersleri seçmemelisin. Zorlandığın konuları Pazar günü akşam saatlerine sarkıtabilirsin. 
  • Soruları seviyene göre çözmek hem vaktini hem de hevesini kaybetmemeni sağlar. Pakodemy’nin yapay zeka algoritması sayesinde soruları seviyene göre çözebilirsin.
  • Hafta sonu aynı zamanda dinlenme zamanıdır. Kendini tamamen ders-kurs-dershane üçgenine hapsedersen kısa zamanda mental olarak yorgun düşersin. Sevdiğin şeylere vakit ayırarak iyi bir denge kur.
  • Dengeli olsun verimli olsun. 10 saat ders çalışmak için kendini tüketme. Zamanla hızın artacaktır. Merak etme.
  • Kendine mantıklı bir hedef koy. Bunu yapmak için bir hafta sonu kendini izleyebilirsin. Sonrasında “bu hafta sonu 300 soru çözeceğim” gibi bir hedefle giderek kendini biraz daha zorlayabilirsin.

Ayrıca okunur: 11. Sınıf için YKS taktikleri 

Hafta Sonu Ders Çalışırken Yapmaman Gerekenler

Kendine uygun bir ders çalışma programı hazırladın. Şimdi işin en zor kısmına hoş geldin. Bu programa ne kadar uyabileceksin? İşte bu tamamen sana bağlı. Öncelikle koyduğun hedeften çok fazla uzaklaşmamalısın. 6 saat ya da 200 soru mu dedin? 5 saatin ya da 150 sorunun altına düşme. Hafta sonu aynı zamanda geride kalan haftayı inceleyebileceğin bir dönemdir. Hafta içinde yapamadığın konuları gözden geçirmek için bu zamanı iyi kullan. Hadi şimdi yapmaman gerekenlere bakalım.

  • Molalarını düzgün ayarlamalısın. 1 saat çalışma 15 dakika mola verdiğini varsayalım. 15 dakika diye başlayan molada sevdiğin dizinin yeni sezonunu bitirmezsin diye düşünüyoruz.
  • “Story’lere bi bakayım” İşte hafta sonundan alıp götürecek o cümle. Biliyorsun ki story’ler 24 saat Instagram’da kalıyor. Yine herkes bilir ki o story’lere bir kez girildiğinde sonu gelmiyor. Stalker’lığı bir kenara bırakıyoruz ve hayallerimizi takip ediyoruz. Hadi bakalım.
  • Ders çalışmamak için yapılan garip garip hareketlerden bir diğeri: Sürekli buzdolabı kolaçan etmek. Hafta sonu  ders çalışmak isterken abur cubura yüklenip hem vaktimizi hem de sağlığımızı kaybetmeyelim değil mi?

Tüm bunları yaparken netlerini takip edebileceğin, seviyene göre soru çözebileceğin, kendine göre çalışma programı yapabileceğin bir uygulama var. Hem de ayda sadece 19.99 Lira! Pakodemy’yi indirip ilk 7 gün ücretsiz deneyebilirsin. Sonrasında yalnızca 1 test kitabı parasına 3 ay boyunca kullanabilirsin. App Store ve Play Store’da bizi bulabilirsin. 

App Store’dan indirmek için tıkla

Play Store’dan indirmek için tıkla



4 Yorum

  1. Axin

    Bireysel rehberlik olabilir diye düşünmüştüm ama …..

  2. İremnur

    Ya ama bize uygun program hazırlancaktı bu uygulamada ama yok

    • Pakodemy

      Merhaba,

      Görevler bölümüne plan önerisi ekledik. Bu şekilde önerilere bakarak hızlı plan oluşturabilirsiniz.

  3. Emine

    Pakodemy 7 gün boyunca ücretsiz diyor ya sonrasında aylık 20 tl diyr. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra mi aylık ücretini verecez yoksa indiridgimizde 7 gün sonra kendiliğinden mi oluyor bu

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *