Videolarıyla ders çalışma isteği yaratan 5 YouTuber

Bazı video başlıkları vardır. Göz göze geldiğinizde “GERÇEKTEN Mİ?” dedirtir. Biz de bu yazıda bu başlıkları ve videoları ele alalım dedik. Bahsedeceğimiz vlogger’ları çoğunuz tanıyorsunuz. Tanımayanlar için uyaralım: Aşırı ders çalışma içerir!

Bu videolar ve video sahipleri bazen sinirinizi bozabilir. Fakat verdikleri değerli bilgiler sayesinde siz de çalışma düzeninizi değiştirebilir ya da verimli ders çalışma yöntemleri öğrenebilirsiniz. En kötü ihtimalle “İnsanlar nasıl bu kadar çalışıyor ya” diyerek videoyu kapatabilirsiniz. “Günde 14 saat ders çalışıyorum.” “ Matematikten nasıl full çektim?” “İlk 1.000 için nasıl çalışıyorum?” gibi sinir bozucu başlıklara hazır olun. Başlıyoruz.

Mango’nun Günlüğü

Yaklaşık 16 bin abonesi ile YKS’ye hazırlananların sıklıkla izlediği Mango’nun Günlüğü hesabı Günlük Vlog, Çalışma Günlüğüm ve Study With Me serileri ile biliniyor. YKS’ye geçen sene giren ve şimdilerde bir İTÜ öğrencisi olan bu hesabı takip ederek, videolarını izleyerek tecrübeli birinden işe yarar bilgiler öğrenebilirsiniz. Özellikle sayısal öğrencileri Mango’nun tecrübeleri ile ders çalışma isteği edinebilir.

Bersu Eraslan

Sayısal alanında ilk 1000’e emin adımlarla ilerleyen Bersu bu yolculuğuna yaklaşık 107 bin abonesi ile devam ediyor. Ojesinin renginden, ders çalışma programını hazırladığı uygulamaya kadar her türü soruyu videolarında cevaplayan Bersu ders çalışma motivasyonu ile ilgili videolar da paylaşıyor. Her ne kadar insanlar bu vlogger’ları ders çalışma videoları ile bilse de bu öğrenciler günlük hayatından da videoları sıkça paylaşıyor.

Yaman

YouTube’da YKS yolculuğunu paylaşan hesapların çoğunu kız öğrenciler oluşturuyor. Yaman ise YKS sürecini videolar ile anlatan nadir erkekler arasında. 16 bin abonesi ile videolarını düzenli olarak paylaşan Yaman’ın video başlıkları ise birçok kişinin canını sıkacak cinsten. Siz de 13-14 saat ders çalışmanın nasıl mümkün olduğunu merak ediyorsanız Yaman’ın videolarına göz atabilirsiniz.

Yasemin Eyit

Ders çalışma günlüğü, kutu açılımı, motivasyon konuşmaları ile başka bir YouTuber’dan bahsedelim: Yasemin Eyit 43 bin YouTube abonesine “Gelin beraber çalışalım” diyen Yasemin, kanalında çalışma taktiklerini de takipçileri ile paylaşıyor. Ders çalışma isteği yaratan videoları dışında kendi hayatından kesitleri de Yasemin’in kanalında görebilirsiniz. Diğer birçok YouTuber gibi Yasemin de bazen eğlenceli soru cevap videoları yaparak özel hayatına dair bilgiler de veriyor. Henüz izlememiş olanlara ufak bir uyarı yapalım: Ders çalışma günlüğü izlemek için açtığınız bir videodan nefis bir kek tarifi de çıkabilir.

Ayrıca okunur: Üniversite yolunda yapay zeka desteği

Zeynep Bostancı

Ders çalışma videoları izlerken aynı zamanda eğlenmek de isteyenler için Zeynep’in kanalını tavsiye edebiliriz. Sadece kendisinin değil okul arkadaşlarının da gün içindeki hayatlarını kayda alan Zeynep 59 bin abonesi ile sık sık videolar paylaşıyor. Mezuniyet çekimlerinden yılbaşı kutlamasına, İstanbul seyahatinden ders çalışma rutinine birçok farklı konuda videoyu Zeynep’in kanalında bulabilirsiniz.

Son birkaç yıldır üniversiteye hazırlık süreci de günlük hayattaki diğer işler gibi dijitale taşınmış durumda. Her şeyi Google’dan arıyoruz, YouTube’dan öğreniyoruz. Mobil uygulamalar ise her konuda bilgi sahibi olmak için olmazsa olmazlar arasında. Hayatın tüm alanları telefonundayken tüm YKS süreci neden telefondan yönetilmesin?

Pakodemy de YKS’ye hazırlanan öğrenciler için bu amaçla hazırlandı. Yapay zeka algoritması ile seviyene göre soru çözümü, farklı yayınevleri arasından istediğini seçme şansı, 140.000’i aşkın soru, dilediğin gibi çalışma programı hazırlama imkanı ve birçok farklı özelliği ile Pakodemy seni bekliyor. Hem de ayda sadece 19.99 Lira’ya! Play Store ve App Store’dan Pakodemy’yi yükleyerek 7 gün ücretsiz kullanabilirsin.

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *