YKS Başvuru İşlemlerinde Son Gün Ne Zaman?

Yıllar süren emeklerin karşılığının alınacağı o gün yavaş yavaş yaklaşıyor. Sınav günü yaklaştıkça öğrencilerin aklındaki YKS başvurusunda son gün ne zaman ve YKS başvuru ücreti ne kadar gibi sorular da yavaş yavaş cevap buluyor. www.osym.gov.tr adresinde açıklanan 2020 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi bu soruların cevaplarını içinde barındırıyor. YKS başvuru tarihinde son gün 3 Mart olarak açıklanmış durumda. 6 Şubat’ta başlayan YKS başvuruları 3 Mart gününe kadar devam edecek. Sonrasında ise 18-19 Mart tarihlerinde geç başvuru dönemi devreye girecek. 

Milyonlarca insanın hayatını etkileyecek olan sınav 20-21 Haziran’da yapılacak. 20 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10:15’te Temel Yeterlilik Testi yapılacak. Bu sınav 135 dakika sürecek. 21 Haziran 2020 Pazar günü 10:15’te YKS 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi 180 dakika sürecek. YKS 3. oturum olarak bilinen, dil alanındaki öğrencilerin gireceği Yabancı Dil Testi ise 21 Haziran 2020 Pazar günü saat 15:45’te yapılacak ve 120 dakika sürecek. YKS 2020’ye girecek olan öğrenciler sonuçlarını ise 23 Temmuz 2020 tarihinde internet üzerinden öğrenebilecekler.

YKS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

YKS başvuruları için son gün 3 Mart olsa da 4 Mart tarihinde de son ödemeler yapılabiliyor. Başvuru yapmak isteyenlerin bu işlemi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmesi gerekiyor. Fakat öncesinde ÖSYM bürolarından şifrelerini almaları gerekiyor. Bu şifre ile ais.osym.gov.tr adresinden gerekli başvurular yapılabiliyor. Aynı zamanda e-devlet sistemi üzerinden de giriş yapmak mümkün.

Adaylar sisteme giriş yapmalarının ardından girmek istedikleri sınavlara göre belirli bir ücret ödeyecekler. Yalnızca TYT’ye girecek adaylar TYT seçeneğini işaretleyip 70.00 TL ücret ödeyecekler. Başvurunun ardından ödeme yapmayanların ise başvuruları geçerli olmayacak. Alan Yeterlilik Testi’ne girerek YKS’deki şansını artırmak isteyen öğrenciler de aynı şekilde 70.00 TL yatırarak sınav başvurularını tamamlayacak. YDT’ye girecek adaylar da TYT ve AYT ile aynı ücreti ödeyecekler.

Ayrıca okuyabilirsin: Paragraf Soruları Nasıl Full Yapılır?

YKS Baraj Puanı

Temel Yeterlilik Testi’nde 150 puan ve üstünde alan öğrenciler barajı geçmiş sayılacak. Yani TYT ile alım yapan üniversiteler için tercih yapma hakkı kazanacak. Fakat 180 puandan aşağıda bir puana sahip olan öğrenciler bu tercihlerinde yalnızca yükseköğretim fakültelerini yazabilecekler. 4 yıllık lisans bölümlerini tercih etmek için ise en az 180 puan almak gerekecek. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan tüm fakültelerde ise bu alt baraj 150 olarak belirlenecek. Yani özel yetenek sınavı ile bir bölüme giriş yapabilmek için öncelikle 150 puan almış olmak gerekiyor.

YKS sonuçları açıklandığında TYT puanları görülebilecek. Bunun yanı sıra SÖZ, EA, SAY, DİL puanları da detaylı olarak sonuçlarda yer alacak. Ayrıca OBP, testlerdeki doğru yanlış sayıları, başarı sıraları, varsa AYT puanları da sonuçlar açıklandığında aynı ekranda paylaşılacak.

YKS yolunda dilediğin puana ulaşman için çoktan çalışmaya başladın. Başvurunu da yapmak üzeresin. Peki Pakodemy’nin avantajlarından haberdar mısın? 140.000’den fazla sorunun yapay zeka algoritması sayesinde seviyene göre önüne geldiği, istediğin yayınevini seçebildiğin, çalışma programı yapabildiğin bu uygulama ile hayallerine uzanabilirsin. App Store ve Play Store’dan indirebileceğin Pakodemy’yi 7 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsin. Ardından dilersen ayda sadece 19.99 Lira ile premium üyeliğin tadını çıkarabilirsin. 

App Store’dan indirmek için tıkla

Play Store’dan indirmek için tıkla

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *