Her şey için çok mu geç? Son 100 gün için YKS tavsiyeleri

Öncelikle sakin… Günde ders çalışmaya ayıracağın ortalama 6 saat olduğunu varsayalım. 100 gün demek senin için 600 saat demek. Herhangi bir konuya 600 saati verimli ve doğru bir şekilde ayırıp bu konuda başarısız olma şansın YOK! Şimdiye kadar istediğin düzeni oturtamamış olabilirsin. Şimdiye kadar oturttuğun düzeni sürdürmekte zorlanıyor da olabilirsin. 100 gün kalması senin için bir dezavantaj değil avantajdır. Kalan 100 günü doğru şekilde geçirmek seni rakiplerinin önüne taşıyacaktır. Emin ol, üniversiteyi sana kazandıracak olan son 3 ayda yaptıklarındır. Bu konuda vereceğimiz YKS tavsiyeleri işine yarayacaktır. Bakalım bunu nasıl yapabilirsin?

Son 100 gün için YKS Tavsiyeleri

Konu eksiklerini kapat

Son 100 gün kala bunu bu şekilde söylemek kolay. Fakat burada daha spesifik bir konudan bahsedeceğiz. Daha önceki yazılarda da anlattığımız gibi öncelikli olarak temel konulardaki eksiklerini kapatmalısın. Örneğin limit, türev, integral gibi konularda başarılı olmak için fonksiyonlar konusunu kesinlikle bilmelisin. Fonksiyonlar senin için hala yapılamayan bir konuysa türev, integrale ayırdığın saatlerin çoğu boşa gidecektir. Bu yüzden önce temel konulardaki eksiklerini kapatmalısın. 

Kitap okumaya zaman ayır

100 gün kala vaktini kitap okumaya ayırmak ilk bakışta sana biraz riskli gibi gelebilir. Fakat kitap okumak hem kafanı dağıtmanı sağlar. Hem de TYT başarını artırır. Nasıl mı? AYT’deki başarını en çok etkileyecek konulardan biri TYT esnasındaki performansın olacak. TYT performansın hem YKS puanını hem de ertesi gün gireceğin sınavlardaki moralini etkileyecek. Bu yüzden TYT’ye eksiksiz hazırlanmalısın. TYT’de başarılı olmak için ise öncelikle okuduğunu iyi anlamak gerekiyor. Hem matematik sorularında hem de Türkçe sorularında ÖSYM’nin öğrencilerden en büyük beklentisi bu. Düzenli aralıklarla kitap okumak paragraf ve problemler gibi kafa karıştırıcı sorularda yanında olacak.

Ayrıca okunur: Hafta sonu ders çalışma programı nasıl olmalı?

Farklı soru tiplerini gör

Çok soru çıkacak bazı konularda başarılı olmak için farklı soru tipleri ile karşılaşmış olman gerekiyor. Bir yayınevinin farklı kitaplarından çözmüş olsan da bu kiraplar aynı ekip tarafından hazırlandığı için farklı soru türleri ile karşılaşma imkanın olmuyor. 1-2 farklı kaynaktan soru çözmek ise ÖSYM’nin soruları karşısında seni zor duruma sokabilir. Bu durumda en az 4-5 farklı kaynaktan sorular çözmek son 100 günde mümkün olduğu kadar çok soru tipi görmeni sağlar. 1 test kitabının 50-60 lira olduğunu düşündüğümüzde bu durum herkes için mümkün olmayabilir. Fakat Pakodemy bu durumu mümkün kılıyor. 6 farklı yayından, seviyene göre önüne gelen 150.000 soruyu ayda sadece 19.99 Lira’ya sunuyor. Son 100 günde sadece 1 test kitabı parasına tüm bu avantajlara sahip olabilirsin. Üstelik ilk 7 gün ücretsiz deneyebilirsin. 

Çözemediğin soruları es geçme

Yapamadığın soruları ve konuları öğrenmeden yüzlerce gün çalışsan da başarılı olman pek mümkün değil. Her gün yeni bir soru tipi öğrenmek kalan 100 günde seni başarıya ulaştıracak olan en önemli etmenlerin başında geliyor.  Bu yüzden mutlaka ama mutlaka anlamadığın ve yapamadığın soruları sormalısın. Bunu yaparken aradan çok zaman geçmemiş olmasına da dikkat etmelisin. Bugün çözdüğün soruyu en geç ertesi gün sorman konuyu daha kolay anlamanı sağlar. Aksi takdirde konu soğur ve soruyu anlaman daha da zorlaşır. 

App Store’dan indirmek için tıkla

Play Store’dan indirmek için tıkla

27 Yorum

  1. Lorin

    Pakodemyi yeni gordum farkina vardim biraz gec kaldim gibi ama cok begendim fakat nasil daha verimli kullanirim bilemiyorum ve sorularin cozumleri yok varsa da ben gormedim yardimci olmanizi istiyorum ☹

    • Pakodemy

      Merhaba,
      Pakodemy 5.0 versiyonuyla 26.000 soru çözüm videosunu sizlerin kullanımına sunduk.

      • Ceyda

        Ücretli mi

      • Oktay

        Soruları çözmeyi bitirdiğin zaman en son özet yazıyor orada ona tıkladığın zaman doğru ve yanlış sorularını gösterirken tüm sorularda olmasada bazı soruların üzerine başlat tikini görüceksin o sorular anlatımlı olanlar

    • Gökçe

      Soruların çözümleri var. Soru çözmeyi bitirince sağ üstte üçgen butonu var ona basarak çözümlere bakabilirsin. Umarım geç kalmamışımdır. 🙂

    • Zzzz

      Üstte sağda soru işareti? var Türkçe için matematik falan onları bilmiyorum

  2. Ff

    Reklamlı versiyonda farklı yayınevlerinden soru çözülebiliyor mu?

  3. Fatma

    Hangi yayın evinden soru çözeceğimi seçebilecek miyim?

    • Pakodemy

      Merhaba,

      Yayıncı tercihlerinden hangi dersten hangi yayıncılardan soru çözebileceğine karar verebiliyorsun.

  4. Kemal

    Ben yeni geldim bilgilendirmisin

  5. Merve Turan

    Cevapları göremiyorum

  6. Mia

    Nasıl ücretsiz kulanabilirim??

  7. Besyocu Hava

    Bence müthişş bir uygulama.Herkese tavsiye ederim.Sizlere de çok teşekürler 🌹🌼

  8. Harun

    Ya ödemeyi kart üzerinden yapamıyormuyuz iTunes üzerinden yapmak istemiyorum bana yardimci olun

  9. Beyza

    Merhaba, sınava hazırlanmaya yeni başladım ve kendime bir çalışma planı hazırlamak istiyorum fakat uygulamadan nasıl yapacağımı bulamadım.

  10. Aslı

    Kesinlikle çok güzel bir uygulama ben yeni keşfettim ama mesela ben tyt 320 puan hedefim için hangi konulara çalışırsam 320 alabilirim puan konu karşılaştırması olsa çok güzel olur? Şuan 250 civarı puanım

  11. Rumeysa

    Program hazırlama goremedim bem

  12. rabiayb

    Fazla geç gördüm ve önümde 52 gün var kendimi hem tyt de hem ayt de çok eksik görüyorum napabilirim yardımcı olabilr misiniz?
    Günde 12 saat çalışmayı düşünüyorum ama nasıl program ayarlayacağımı bilemiyorum

  13. Michael

    Kazamız mübarek olsun 🤷🏻‍♂️

  14. Emine

    Uygulamayı çok beğendim ama keşke konuslar anlatilsaydi

  15. Emirhan

    Sorularda yanlış yapılma ve boş bırakılma oranına göre video çözümler gelse çok iyi olur

  16. Helin

    Ben uygulamayi ozellikle ders calisma programi olusturmak icin yuklemistim.
    Fakat nasil program hazirlayacagimi ve pakodemyi nasil daha verimli kullanabilecegimi bilmiyorum.
    Lütfen yardımci olur musunuz?

    • Murat Balcı

      Merhaba,
      Görevlerim menüsünde size özel program önerileri var. Kullanabilirsiniz.

  17. Ali eren

    Yanlış sorularımın neden yanlış olduğunu ve nasıl çözüldüğünü nereden öğrenebilirim yada sorabilirim

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *