#EvdeKal #ZirvedeKal: Evde Verimli Ders Çalışmak

Koronavirüs salgını ile evlere kapandık ve kişisel temizlik önlemlerimizi artırdık. Peki o pek de bayılarak gitmediğimiz kütüphaneler, dershaneler burnumuzda tütmeye başladı mı? Başlamadıysa bile çok yakında özlemimiz artabilir. Nitekim önümüzdeki günlerde eski düzenimize hızla geri dönme şansımız pek kesin değil. O zaman bize düşen; yaklaşık 2 milyon kişinin gireceği bu sınavda en zor şartları kendi lehimize çevirmek. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Evde verimli ders çalışmak önümüzdeki aylarda sizi başarıya götüren en önemli unsur olabilir.

Ders çalışmak için giyin

Pijamayla yapılacak en verimli iş aylaklık olabilir. Instagram’a, Snapchat’e, TikTok’a bakarken pijamalarını giyip ayaklarını uzatabilirsin. En sevdiğin dizinin yeni bölümünü izlerken de aynı şekilde uzanabilirsin. Pijama bu aktiviteler için biçilmiş kaftan olsa da ders çalışmak için aynı şeyi söyleyemeyiz. Yataktan kalktığında üstünü değiştirmek sana “Hey, yeni bir güne başladık” mesajı verecektir. Pijamayı çıkartmamak ise aklının ister istemez yatakta kalmasına neden olur. Bu yüzden güne bir şort-eşofman ve t-shirt ile ile başlamak daha verimli ders çalışmanı sağlar.

Günün hangi saati ders saati?

Uzun yıllardır hem sınavlarda hem de hayatın diğer alanlarında başarılı kişilere sırrını sorduğunda hep aynı cevabı alırsın: Düzenli çalışmak. Burada kullanılan düzen kelimesi sadece “sürekli” anlamını taşımaz. Aynı zamanda günün, haftanın belli bir bölümünü çalışmaya ayırmak anlamına gelir. Başarılı insanların neredeyse hepsi kendilerine belirledikleri saatlerde çalışmalarını gerçekleştirir. Bu da vücudun o saatlerde çalışmaya daha kolay adapte olmasını sağlar. Örnek vermek gerekirse; sabah 10’da uyandıktan sonra her gün 11:00-13:00 arasını ders çalışmaya ayırmak bu saatlere alışmayı daha da kolaylaştırır. Ayrıca gece geç saatlerde değil günün erken saatlerinde çalışmanın daha verimli olduğunu da unutmamalısın. 

Ayrıca okunur: Matematik’te Net Artırma Yöntemleri

Ders çalışmak için herkes hazır mı?

Sen büyük bir heves ile elini yüzünü yıkadın, eşofmanlarını giydin ve masanın başına geçtin. Artık ders çalışmak için hazırsın. Peki küçük kardeşinin bundan haberi var mı? Son ses açtığı çizgi film bu konuda ne düşünüyor? Annen elektrikli süpürgeyi kullanmak için seninle aynı saatleri tercih etmiş olabilir mi? Derslerine konsantre olarak çalışmak maalesef yalnızca senin elinde olan bir şey değil. Hele de evden dışarıya çıkamadığımız şu günlerde. Bu yüzden tüm ev ahalisini çalışmana ortak etmen gerekiyor. Çalışmaya başlayacağın saatler itibariyle evdeki sesi minimuma indirmek tüm ailenin görevi. 

Teknolojiyi kullan

Mikroskobik bir virüs tarafından evlere tıkılmış olabiliriz. Bu durum tüm teknolojilerin elimizin altında olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Peki YKS’de başarı yolunda bunlardan hangilerine ihtiyaç duyabiliriz? TYT ve AYT mobil uygulamaları fiziksel kitapların vermediği bir çok özelliği barındırıyor. Bir de üstüne sokağa çıkıp kitap almanın tehlike olduğunu düşünürsek mobil uygulamalardan faydalanmanın tam zamanı diyebiliriz. Bu aşamada Pakodemy’nin yeni versiyonu sana yardımcı olabilir. İçerisindeki 150.000’i aşkın soru, popüler yayınevlerini tercih etme imkanı, seviyene göre soru algoritması, kendi görevlerini oluşturma ve takip etme gibi özellikleri vardı. Pakodemy ekibi bunun üzerine konu anlatımı ve video çözüm özelliklerini de ekledi. Ayrıca öğretmenlerine ve arkadaşlarına soru göndermek istersen soru paylaş özelliğini de kullanabiliyorsun. Türkiye’nin en iyi YKS uygulaması Pakodemy KoronaVirüs yüzünden okula gidemeyen öğrencilere yardımcı olmak için geliştirmelerine son hızla devam ediyor.

Evde vakit geçirdiğimiz şu günlerde elindeki telefonu sınavdaki başarın için kullanabilirsin. 

Play Store’dan indir

App Store’dan indir

28 Yorum

  1. Abdullah Kalhan

    Sevgili pakodemy seninle yeni tanışan biriyim.Ben şu günlerde gerçekten evde kalmaya ve ders çalışmaya dikkat ediyorum.Ama bir sorunum var ben tyt ayt birlikte götürüyorum.Ama ne yaptıysam güzel bir ÇALIŞMA programı oluşturamadım.Lütfen bana bu konuda yardımcı olun.Unutmadan şunu söyleyeyim ben bir sayısal öğrencisiyim.

    • Pakodemy

      Selamlar, aramıza hoş geldin. Ders çalışma programı önümüzdeki haftalarda uygulamamızda olacak. Takipte kal 👣

  2. İrem

    Bayıldım harikaaaaaaa 😍😍😍

  3. Emine Bağıç

    Mükemmel bir uygulama 💜

  4. Selin

    Sınava 12 gün kala kafayı yiyenler el kaldırsınnn🧙‍♂️

  5. Cemal

    Güzel benc yararlı❤️

  6. Revolt

    Mezuna kaldığımda Pakodemy çok yardımcı olacak.

  7. İrem

    Çok güzel bir uygulama ellerinize sağlık

  8. Yasin

    Önerileriniz için teşekkür ederiz😄

  9. Ayşe Nisa Erkan

    Tek kelimeyle bayıldımmm😍😍😍

  10. Şüşü

    Yeni katıldım ama beklentimi fazlasıyla karşılamaya başladı bile teşekkürler 😊 😊🙃

  11. Yiğit ATALAY

    Bende 9.sınıfa geçtim şimdiden çalışmaya başladım vede çalışacağımda hedefim iyi bir tıp fakültesi kazanacağıma inanıyorum. Uygulamaya gelirsek çook güzel ama çalışma prog ramı hazırlasak daha iyi olurdu

  12. Sebile

    Gerçekten ilk başta sevmem diye indiremedim fakat yanılmışım şimdi uygulamadan çıkmıyorum çok verimli bir uygulama tebrikler🌟

    • Mercan

      Evet Harika bir uygulama ama ders çalışma programı da olsa

      • Elif Deniz

        Gerçek şu ki kimse ders çalışma programına uymaz. Konu eksiklerini belirleyip ( ya da TYT AYT konularını ekleyebilirsin.) , her güne mutlaka ‘Paragraf ve Problem’ ekleyerek konu+test şeklinde yapabilirsin. Haftanın sonunda tekrar eklemeyi unutma. En az 1 saatinide mutlaka kitap okumaya ayırmalısın.. Başarılarr 🎈

  13. ırmak

    Harika yeniden motive oldum 👍

  14. ırmak e.

    Harika yeniden motive oldum 👍

  15. Ayşe Nur Bişkin

    Çok iyi ya gerçekten

  16. Deniz

    Bende bayıldım uygulamaya

  17. Yasin

    Çok güzel bir uygulama hem ders olsun hemde taktik fln yks için süper yardımcı🤩🤩

  18. Rojbin

    11. Sınıfım. Yanlış alanı seçtim. Hukuk olumak istiyorum. Syısaldan huluk kznabilir miyim

  19. Gül

    Uygulama muhteşem cok yararlı

  20. Eylem Dağ

    Merhaba ben mezun ogrencisiyim ama istediğim düzeni uyguuymiyorum pakedomy uygulamasını bugün indirdim herşey çok güzel duruyor düzen oturtmam için bana caisma programı hazirlrmisiniz eşit ağırlık tan denn sınava gircem de

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *