Kendinizi Geliştirebileceğiniz Yabancı Dil Uygulamaları

yabancı dil uygulamaları

Kendinizi geliştirmenin en iyi yollarından biri yeni bir dil öğrenmektir. Fakat birçok insan, sıfırdan yabancı dili nasıl öğrenebileceğini bilmiyor. Daha doğrusu nereden başlaması gerektiği hakkında fikir sahibi değil. Bunun için en etkili yöntemlerden biri yabancı dil uygulamaları oluyor.

Yabancı Dil Uygulamaları

Gelişen teknoloji ile artan mobil uygulamalar sayesinde yabancı dil öğrenebilmeniz mümkün. Biz de bu yazımızda yabancı dil uygulamaları listemizle karşınızdayız. Bu uygulamalar sayesinde, minimum bütçe ve minimum efor ile yeni bir dil öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Duolingo

Listemizin ilk sırasında en popüler dil öğrenme uygulaması olan Duolingo bizleri karşılıyor. Dil için temel bilgileri öğretme amacıyla geliştirilen uygulama, bazı pratik yapma bölümlerine de yer veriyor. Uygulamanın ücretli sürümü mevcut. Fakat ücretsiz olarak da uygulamanın birçok özelliğini kullanabiliyorsunuz. Uygulamayı Android ve iOS cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Voscreen

İngilizce odaklı çalışan Voscreen uygulaması, diğer uygulamalara göre biraz daha eğlenceli olarak karşımıza çıkıyor. İçeriklerini filmler, müzik videolar, belgeseller ve çizgi filmlerden alan uygulamadaki amaç ise İngilizce konuşmaları Türkçe’ye çevirmeniz. Bu uygulama ile birlikte öğrenme sürecinizi daha eğlenceli ve pratik bir hale getirebilirsiniz.

Voscreen uygulamasını Android ve iOS cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Cambly

Yabancı Dil Uygulamaları

Yabancı dili öğrenmenin en iyi yollarından bir tanesi de bol bol pratik yapmaktır. Cambly uygulaması da tam olarak kullanıcılara bunu sunuyor. Kullanıcılar ile ana dili İngilizce olan eğitmenleri bir araya getiriyor. Böylece İngilizce öğrenmek isteyenler, ana dili İngilizce olan kişilerle daha iyi pratik yapabiliyor. Android ve iOS cihazlarınıza indirebileceğiniz uygulamanın ücreti biraz yüksek. Ancak yeni kayıt olan kişiler programı kısa bir süre de olsa ücretsiz olarak kullanabiliyor.

Speaky

Yabancı Dil Uygulamaları

Sosyal medya platformu gibi çalışan Speaky, farklı dilleri konuşan birçok insanı bir araya getiriyor. Böylece Speaky kullanıcıları, kendi ana dilleriyle diğer kullanıcıların yardımına koşarken öğrenmek istedikleri dil için de diğer kullanıcılardan yardım alabiliyor. Ayrıca uygulamada farklı dili konuşan insanlarla tanışarak konuşma arkadaşı da edinebilirsiniz.

Speaky uygulamasını Android ve iOS cihazlarınız için indirebilirsiniz.

Podcast uygulamaları

Yabancı Dil Uygulamaları

Son zamanlarda popülaritesini epey bir artırmayı başaran podcast uygulamaları da yabancı dil gelişiminize katkıda bulunabilir. Öğrenmek istediğiniz dilde podcast’ler dinleyerek kulak aşinalığınızı artırabilirsiniz. Dinlediğiniz podcast’ler sayesinde dilin yanı sıra birçok farklı şey daha öğrenmeniz mümkün. Podcast için Spotify, Google Podcast ya da Apple Podcast’ler uygulamalarını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalarda birçok farklı dilde podcast karşınıza çıkacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *