YKS’ye Hazırlanırken Günde Kaç Soru Çözülmeli?

TYT’ye hazırlanırken günde kaç soru çözülmeli ya da üniversite kazanmak için günde kaç soru çözülmeli… Bu soruların genel bir cevabı olduğunu iddia edenlerin, üniversite sınavı ile alakalı bilgi sahibi olmadığını düşünenlerden misiniz? PakodemyBlog’a hoşgeldiniz. 

Bu soruların cevabının kişiden kişiye göre değişmesinin sebebi, herkes için durumun farklı olması. Üniversiteye hazırlanırken çözülmesi gereken soru sayısı; seviyene, sınava ne kadar zaman kaldığına, hangi puanı almak istediğine göre değişir. “Ben sınava hazırlanırken günde kaç soru çözmeliyim?” sorusunun cevabını arıyorsan, her başlığı kendine göre değerlendirmeye başlayabilirsin.

Seviyemi Nasıl Anlayabilirim?

Üniversite sınavına hazırlanırken ne seviyede olduğunu anlamanın 2 yolu bulunuyor. YKS kaynak tavsiyeleri araştırıp, yüzlerce lira verip birkaç soru bankası alabilirsin. Bunlardan soru çözdükçe hangi derste ne seviyede olduğunu anlayabilirsin. Fakat bunu yaparken bir miktar para ve üniversiteye hazırlanırken en önemli varlığı, zamanını kaybedeceksin. Bir diğer risk ise zor sorularla karşılaşıp hevesini kaybetmen…

Seviyeni anlamak için bir diğer yol ise dijital çağın getirdiklerinden geçiyor. Yapay zeka algoritması ile seviyeni anlamak yalnızca bir süre soru çözmene bağlı. Pakodemy uygulamasının yapay zeka algoritması, sorulara verdiğin cevaplara göre seviyeni anlar. Daha sonra karşına gelecek soruları buna göre bir zorluk seviyesinde seçer. Bir gün boyunca farklı derslerden soru çözerek seviyeni anlayabilir ve buna göre soruları çözmeye devam edebilirsin. Bu fırsattan 7 gün boyunca ücretsiz faydalandıktan sonra ayda yalnızca 19.99₺ ödeyip devam etmek ise tamamen sana bağlı.


Ayrıca okunur: YKS yolunda 7 tüyo

Sınava Ne Kadar Kaldı?

Seviyene göre sorular çözmeye başladın. Artık bu soruları ne kadar çözmen gerektiğini anlamanın da vakti geldi. Dönemin başındaysan ve henüz YKS’ye aylar varsa, sana rehberlik edenlerin birçoğu şunu söyler: “Soru çözmek yerine konuyu anlamaya ağırlık ver.” 

Haklılar.

YKS’ye hazırlanırken günde kaç soru çözülmeli sorusu sınava yaklaştığımız son aylarda daha çok önem kazanacak. Zamanı geldiğinde o soruları doğru çözebilmen için ise yolun başında bol bol konu çalışman gerekiyor. Ardından da konuyu anlayıp anlamadığını çözmelisin. Bunu, konu bittikten sonra o konuya dair birkaç test çözerek anlayabilirsin. Pakodemy uygulamasında sana önerilen çalışma programı dışında istediğin dersten ve konudan istediğin yayınevinden sorular çözebilirsin.

İstediğin Puan İçin Günde Kaç Soru Çözülmeli?

Seviyeni anladıktan sonra başarıya ulaşman için belki de en önemli aşama ne istediğini belirlemek. Hedeflediğin üniversite veya bölümü kazanmak için kaç puan alman gerektiğini elbette biliyorsun. Fakat bu hedefe ilerlerken senin çözmen gereken soru sayısı ile rakibinin çözeceği soru sayısı farklı olabilir. Sınava kadar temponu sürekli artırarak rakiplerinle arandaki farkı kapatabilirsin.

Pakodemy de hedeflerini belirledikten sonra bu hedef için neler yapman gerektiği konusunda sana yardımcı olacak. Şu anda denemelerde aldığın puanları ve hedeflediğin puanı Pakodemy uygulamasına eklediğinde sana özel bir çalışma programı hazırlanacak. Buna düzenli şekilde uyduğunda sen de yolun sonunda istediğin puana ulaşabilirsin.

Doğru çalışma planı, zaman ve motivasyon kaybetmeden çalışmak, hedefine emin adımlarla ilerlemek seni başarıya götürecektir. 

YKS’ye çalışmak uzun ve zorlu bir süreç. Birçok konuda doğru adımlar atmak ise seni rakiplerinin arasında farklı kılacak. Sınav dönemi ile ilgili ve Pakodemy uygulamasının özellikleri ile ilgili sormak istediğin her şeyi Instagram DM üzerinden bize sorabilirsin. 

https://www.instagram.com/pakodemy/

Pakodemy uygulaması yukarıda bahsettiğimiz birçok sorundan öğrencileri kurtarmak amacıyla geliştirildi. Uygulamanın ortaya çıkış sürecinde öğrenciler ve öğretmenler ile görüşüldü, sorunlar dinlendi. 7 günlük deneme sürecinizi başlatarak siz de YKS yolundaki sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.

App Store’dan indirmek için tıkla.

Play Store’dan indirmek için tıkla 


2 Yorum

  1. Arzu Gümüşhan Barut

    Merhaba bu uygulamayı bilgisayar üzerinden de kullanabiliyor muyuz?

  2. Ömer

    simulatör aracığılıyla bilgisayara yükleyebilirsiniz BLUESTACKS Noxx vs..

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *