Kazanmaya Erken Başla: 11. Sınıf İçin YKS Taktikleri

Doğru zamanda doğru şekilde çalışmak, yalnızca YKS sürecinde değil hayatının her alanında işine yarar. YKS’de başarıya ulaşmak için de aynı formül geçerli. Çeşitli YKS taktikleri sayesinde 11. sınıf öğrencileri doğru zamanda doğru şekilde çalışarak başarıya ulaşabilir. Fakat bu doğru zaman hangi zaman? Hedeflerin, seviyen ve okumakta olduğun sınıf bu zamanı belirleyecek.

YKS Çalışmaya Ne Zaman Başlanmalı?

YKS lise eğitimin boyunca edindiğin bilgileri ölçmeye yarayan bir sınav. 12. sınıfta çalışmaya başlamak sence de biraz geç değil mi? Tabi ki 9. sınıfa başlar başlamaz YKS’ye hazırlanmak olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Çok erken başlamak, ilk adımlarda yorulmana ve pes etmene neden olabilir. “Doğru yerde doğru zamanda” tavsiyesinden kastımız da tam olarak bu!

9 ve 10. sınıf konuları YKS’de karşına gelecek. Bu aşamada öğreneceğin birçok konu 11 ve 12. sınıfta öğreneceğin şeylerin temelini oluşturur. Eğer hedeflerin yüksekse 9 ve 10. sınıfta yavaş yavaş YKS’ye hazırlanmaya başlayabilirsin. Fakat ilk 1000 gibi hedeflerin yoksa ve sıkı ders çalışmak sana göre değilse ders çalışmayı 4 seneye yaymak zor olabilir. Bu yüzden genel olarak 11 ve 12. sınıfların YKS’ye yoğun olarak çalışması gerektiğini söyleyebiliriz.

Çalışma Planı Hazırlayın

11. sınıfı YKS’ye hazırlık olarak değil 12. sınıfa hazırlık olarak görmek daha sağlıklı olabilir. 12. sınıfta yoğun bir hazırlık dönemi yaşanacağını bilerek, 11. sınıfta bu yoğunluğu azaltacak çalışmalar yapmak öğrencilerin hayatını kolaylaştırır. Bu yüzden, konu ve soru olarak ağır olan derslerde bol tekrar ve soru çözümü yapmak yükünü hafifletir.

11. sınıflar özellikle matematik ve geometri gibi derslerde bol bol test çözerek sınava hazırlanabilir. Son sınıfın ağır derslerinin temeli olan, fonksiyonlar gibi konularda eksiksiz bir altyapı her zaman işini kolaylaştırır. Bu aşamada Pakodemy uygulamasının durumuna ve hedeflerine göre oluşturduğu çalışma programını kullanabilirsin. Tek yapman gereken hedeflerini ve durumunu belirtmen. Gerisini Pakodemy halledecek…

Tek yapman gereken hedeflerini ve durumunu belirtmen. Gerisini Pakodemy halledecek…

Ayrıca okunur: Çalışma Masası Tüyoları

11. Sınıf için öncelik TYT mi AYT mi?

Bu soruya cevap bulmadan önce unutmaman gereken çok önemli bir konu var: Çok fazla stres yapmadan çalışmak, önümüzdeki seneye yorgun girmemene yardımcı olur. 11. sınıfta YKS’nin tüm stresini üzerinde hissetmeden, planlı olarak çalışmalısın. Sosyal hayatına vakit ayırmak, film izlemek ve kitap okumak gibi konulardan geri kalmamalısın. Neye, nasıl çalışacağını çözdükten sonra hem bu sene hem de önümüzdeki sene senin için daha kolay olacak. Ayrıca okuduğun kitaplar ve edindiğin genel kültür, edebiyat ve dil anlatım gibi derslerde de bol bol işine yarayacak. Sınavda cümlede anlam ve paragraf gibi konuların ne kadar çok vakit kaybettirdiğini unutma 🙂

TYT ve AYT’yi birlikte yürütmek ya da ikisine sırayla çalışmak… Bu sadece 12. sınıfların değil 11. sınıfların da sık sık üzerine düşündüğü bir problem. Sınava daha erken çalışmaya başlayanlar için önerimiz; özellikle 11. sınıfın ilk döneminde TYT, sonrasında ise yavaş yavaş AYT çalışılması. 11. sınıf öğrencisinin AYT ve TYT’yi aynı anda çalışması oldukça zorlayıcı olabilir. Bu durum erken bir bıkkınlığa neden olabilir. TYT’de konu tekrarlarını yaptıktan sonra sık sık test çözmek önümüzdeki sene için sağlam bir altyapı sağlar. 

Bunun için Pakodemy’nin istediğin konudan soru çözme özelliğini kullanabilirsin. TYT alanını işaretledikten sonra istediğin dersten istediğin konudan istediğin kadar soru çözebilirsin. Bir süre soru çözdükten sonra, Pakodemy’nin yapay zeka algoritması seviyene göre soruları önüne çıkaracak. Böylece kolay sorularla zamanını, zor sorularla hevesini kaybetmeden çalışabilirsin.


App Store’dan indirmek için tıkla

Play Store’dan indirmek için tıkla

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *