Üniversite Yolunda Temeli Olmayanlar İçin TYT ve AYT Rehberi

Şu anda bu yazıyı okuduğuna göre durumundan ve yapabileceklerinden şüphe duyuyorsun. “Endişelenmene gerek yok, rahat ol” demeyeceğiz. Üniversite yolunda temeli olmayanlar arasındaysan önündeki süreç oldukça ciddi bir süreç ve belli ki şimdilik hazırlıksız yakalandın. Belirli bir disiplin doğrultusunda doğru adımları atarsan, hayatının en önemli yıllarından birini kayıpsız atlatabilirsin.

TYT ve AYT için kendini yetersiz mi görüyorsun? O zaman bu konuda biraz endişelenip belirli bir noktaya gelmek için çabalamalısın. Yalnızca birkaç aylık çalışma ile şu an bulunduğun noktanın çok daha ilerisine ulaşabilirsin. Bakalım senin için neler yapabiliriz?

Nereden Başlamalıyım?

Ortada bir sorun olduğunu fark ettiğin her durumda aynı stratejiyi kullanabilirsin.

  1. Önce ortada bir sorun olduğunu kabul et
  2. Soruna karşı neler yapabileceğin konusunda gerçekçi ol, kendini tanı
  3. Çözüm için vakit kaybetmeden çalışmaya başla.

Kendini temeli olmayan biri olarak görüyorsun ama bu uzun yıllardır aldığın eğitimi göz ardı etme. Hiçbir şey bilmiyor değilsin ve öğrenmek de o kadar zor değil. İlk aşamada nereden başlaman gerektiğini belirleyelim. Bunu yapmak için özellikle Türkçe ve Matematik gibi konuların en temel konularında bile eksiklerinin ne olduğunu görmelisin. Bunun için ise bu konuların biraz üstünden geçtikten sonra konular ile ilgili birkaç test çözebilirsin. Pakodemy uygulamasının -TYT ve AYT fark etmeksizin- istediğin dersten ve konudan soru çözme özelliği sayesinde bu adımı atabilirsin.

Temel eksiklerini ve seviyeni bu şekilde anladıktan sonra, sıra kendine doğru bir çalışma programı hazırlamaya geldi. Böylece temeli daha sağlam atabilirsin. Pakodemy’nin çalışma programı özelliğini kullanırken yalnızca TYT’yi seçebilirsin. Bunu yaptığında uygulama yalnızca TYT derslerinin sorularını önüne getirecektir.

Back to School concept. School Books, colored pencils and clock on blue background

Ayrıca okunur: 11. sınıflar için YKS Taktikleri

Temeli Olmayanlar İçin Öncelik TYT mi AYT mi?

Üniversite yolunda sağlam bir temeli olmayanlar için en önemli adım ilk adım. YKS sürecinde de ilk adım TYT ile atılıyor. TYT hakkında derin bir bilgi sahibi olmadan AYT konularına ve soru çözümüne başlamak büyük bir hata. Bu hata sınava çalışma sürecinde motivasyonunu kaybetmene neden olabilir. Bu yüzden TYT konularını iyi şekilde kavrayarak temelini sağlam atmalısın.

Sınava az bir zaman kaldığı için AYT çalışamamak konusunda endişeleniyor olabilirsin. TYT’yi ne kadar verimli bir şekilde bitirirsen AYT konularını o kadar daha rahat kavrayacağını unutma. Önündeki ayları sabırlı şekilde çalışarak doğru kullanırsan gurur verici sonuçlar elde edebilirsin. TYT konularını iyice kavradıktan sonra yavaş yavaş soru çözümüne geçebilirsin. Temelinin olmadığı tüm konuların üstünden tek tek geçtikten sonra bu konu hakkında birkaç test çözebilirsin.

Farklı Kaynakları Kullan

Hem TYT hem de AYT için yüzlerce farklı kaynak mevcut. Bunların arasından senin seviyen için doğru olanı seçmek ise en önemli konuların başında geliyor. Temeli sağlam atmak için özellikle Matematik gibi derslerde belirli bir soru kalıbına sıkışmaman lazım. Zamanın ve enerjin elverdiği sürece farklı kaynakları kullanarak gerçekten ne durumda olduğunu görebilirsin. Bitirdiğin her konunun ardından o konu hakkında farklı kaynaklardan soru çözdüğünde, gerçekten o konuyu kavrayıp kavramadığını anlayabilirsin.

Her ders için farklı kaynaklardan soru çözmek birçok kişi için aşırı maliyetli olabilir. Türkiye’nin köklü yayınevlerinden 140.000’i aşkın soru barındıran Pakodemy bu konuda da sana yardımcı oluyor. Ayda yalnızca 19.99₺ ücret ödeyerek yaklaşık 150 soru bankasın dilediğin zaman ulaşabilirsin. Palme Yayınevi, 3D Yayınları, Nitelik Yayınları, Yazıt Yayınları, Eğitim Vadisi Yayınları gibi farklı yayınevlerinin sorularını çözerek TYT ve AYT için hızlı ve sağlam adımlar atabilirsin. 


App Store’dan indirmek için tıkla.

Play Store’dan indirmek için tıkla



Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *