Yarıyıl Tatili Çalışma Programı

Yarıyıl tatili çalışma programı hakkında konuşmadan önce hatırlatmamız gereken bir şey var. Mottomuz neydi? Dinlen, eğlen, öğren! Her ne kadar sizlere bir çalışma programı tavsiye ediyor olsak da bunun bir “tatil” olduğunu unutmamak gerek. Eğer ilk yarıyıl boyunca sıkı çalışmış olanlardansanız bu tatilde biraz tempoyu düşürmekte fayda var. Fakat ilk yarıyıl boyunca yeteri kadar sıkı çalışmamış olanlar mottonun “öğren” kısmına biraz daha odaklanabilir. Çünkü hedeflediğiniz üniversite için sizden daha çok çalışmış olanlar var. Sizin için şimdi sıra bu açığı kapatmakta. Bakalım bunu nasıl yapabiliriz?

Yarıyıl Tatilinde Unutmamanız Gerekenler:

  • Eksik kaldığın konularda mutlaka hakimiyeti sağla!
  • En az 2-3 farklı kaynaktan soru çöz
  • Yapamadığın soruları mutlaka çözdür.
  • Çözülen soruları sen de tekrar çöz

Ayrıca okunur: YKS’ye Hazırlanırken Günde Kaç Soru Çözülmeli?

Sayısal Yarıyıl Tatili Çalışma Programı

Tıpkı sözel ve eşit ağırlık öğrencileri gibi sayısal bölümü öğrencileri de yarıyıl tatiline deneme çözerek başlamalı. Hem TYT hem de AYT için çözeceğin denemeler sonucunda eksiklerini bir kenara not alarak yarıyıl tatili çalışma programı sürecine artık başlayabilirsin. Günde kaç saat çalışman gerektiğini söyleyenleri ise dikkate almamanı öneririz. Herkes hedefleri, durumu ve seviyesi ölçüsünde bir noktadan başlarsa ve buna göre devam ederse daha başarılı olacaktır!

Tatil boyunca sabah geç kalkmak ve gece çok geç yatmak gibi alışkanlıklar edinmek düzenini bozabilir. Bu yüzden bu durumlardan kaçınmanı öneririz. Uyandıktan sonra geçen ilk birkaç saat zihnin en hızlı çalıştığı saatlerdir. Bu yüzden bir sayısal öğrencisi olarak senin için en önemli dersleri bu saatlerde çalışmalısın. Sabah uykunu aldıktan sonra 9-10 civarında kalkıp eksik olduğun matematik konularını çalışıp testler çözebilirsin. Ardından en çok zorlandığın fen dersi hangisi ise ona çalışabilirsin. Sonra sırasıyla diğer fen dersleri ve en son da Türkçe konuları ile günü bitirebilirsin.

Eşit Ağırlık Öğrencileri Yarıyılı Nasıl Geçirmeli?

Tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi eşit ağırlıkta da önce deneme çözerek yola çıkmak gerekiyor. Yarıyıl tatilini bir maçın devre arası gibi düşünün. İlk yarıda ortaya koyduğunuz performansta ne eksikse tatil döneminde bu eksikleri kapatıp ikinci yarıya hazır bir şekilde girmelisin. Bu yüzden önceliğin eksik olduğun konuları belirlemek ve bunları kapatmak üzerine bir çalışma programı olmalı. Bir diğer önceliğin ise -özellikle zaman konusunda problem yaşayanlar için- kesinlikle hız kazanmak. Çünkü hem matematik hem de Türkçe-edebiyat dersleri oldukça zaman harcayan konulardan oluşuyor. Bunu yaparken doğal olarak bol bol soru çözmelisin. Farklı yayınevlerinden 140.000’den fazla soruyla Pakodemy tatilde de cebinde olacak.

Eşit ağırlıkçı olarak günün ilk saatlerini matematik ve edebiyat konuları için kullanabilirsin. Ardından geometri, tarih ve coğrafya gibi derslerde eksik konulardan bol bol test çözebilirsin. Günün kapanışında ise çözemediğin ya da çözdürdüğü soruların üzerinden tekrar geçebilirsin. Gün boyu ders çalışmakla uğraşmak yerine tıpkı okuldaki gibi öğle saatlerinde kendine zaman ayırmayı ise mutlaka unutma. Sevdiğin dizinin yeni sezonu seni bekliyor!

Sözel Öğrencileri İçin Yarıyıl Tatili Çalışma Programı

Belki de yarıyıl tatilini en verimli geçirmesi gereken alana geldi sıra. Diğer alanlarda olduğu gibi denemeler çözüp eksikleri belirledikten sonra yarıyıldaki önceliğiniz BOL BOL soru çözmek olmalı. İlk dönemden eksiğin olan konulara ufak bir göz attıktan sonra Pakodemy’nin popüler yayınevlerini kullanarak saatlerini soru çözmeye ayırabilirsin. 

Sözelci olarak diğerlerinin önüne geçmeni sağlayacak en önemli ders belki de matematik. Dönem içinde ayırdığından daha çok zamanı matematik konularına ayırabilirsen YKS’de bir adım öne geçmen oldukça mümkün. Bu yüzden matematik konularına da ağırlık vermelisin. Eğer matematik senin için çok çok zor ise matematik konularına günün ilk saatlerinde bakmak hevesini kaçırabilir. Matematik konularında ne seviyede olduğunu bile bilmiyorsan Pakodemy’nin yapay zeka algoritması sayesinde seviyene göre sorular çözebilirsin.

Alanın ne olursa olsun, Pakodemy’nin yenilenen ders çalışma programı modeli sayesinde sen de yarıyılda sana uygun çalışma programını hazırlayabilirsin. Pakodemy’yi hemen indir, ilk 7 gün ücretsiz dene!

App Store’dan indirmek için tıkla.
Play Store’dan indirmek için tıkla

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *