Matematik Net Arttırma Yöntemleri

Sayısal ve eşit ağırlık alanlarında sınava hazırlanan öğrenciler için matematik olmazsa olmazların başında. Bu alanlardaki öğrencilerin geri kalan hayatını büyük oranda matematik belirleyecek diyebiliriz. Sözel ve dil alanında sınava girecekler için de matematik oldukça önemli. Bu alanlarda iyi bir üniversite kazanma hevesi olan herkes matematikte netlerini yükseltmek zorunda. Özellikle dil ve sözel alandaki öğrencilerin matematikte fazladan yapacağı 3-5 net onları binlerce kişinin önüne geçirebilir. Matematik net arttırma tavsiyelerini dinlemeden önce matematiğin öneminin farkında olmak gerekiyor. 

TYT ya da AYT konusunda verilebilecek matematik net arttırma tavsiyeleri her ne kadar benzer olsa da bazı açılardan farklılıklar barındırıyor. TYT ve AYT matematik hakkında tavsiyelere göz atmadan önce bir başka konuya dikkat çekmek gerek. Ders ve konu fark etmeksizin tüm YKS süreci aslında bir “zamanı doğru kullanma” yarışıdır. YKS süreci boyunca zamanı verimli kullanan, doğru sürede doğru konuya çalışan hedefine ulaşır. Bunu bir kenara yazdıktan sonra Pakodemy’nin tavsiyelerine göz atabilirsin. 

TYT Matematik Net Arttırma Yöntemleri

TYT matematik konusunda dikkat etmen gereken ilk şey soruların dağılımı. Hangi konuda ne kadar soru çıktığını bilmezsen az önce bahsettiğimiz “zaman doğru kullanma” yarışında tamamen geride kalabilirsin. Bunu kesin olarak bilmek mümkün olmasa da ÖSYM’nin bu zamana kadarki stratejisini biliyoruz. Ayrıca YKS’de daha önce çıkmış soruların dağılıma bakarak da bir fikir sahibi olmak mümkün. TYT matematik soru dağılımı incelendiğinde öncelikle problemler konusunun öne çıktığını görüyoruz. 2019 YKS’de 12 problemler sorusu ve 4 temel kavramlar sorusu, 2 fonksiyon ve 2 sayı basamakları sorusu çıkmış. Hangi konuya ne kadar çalışacağına bakarken bu bilgiyi mutlaka kullanmalısın.

Ayrıca okunur: Paragraf soruları nasıl full yapılır?

Özellikle problemler konusunda yüksek net yapmak için farklı kaynaklardan sorular çözmen gerekiyor. 4-5 farklı kaynaktan soru çözmen YKS’de karşına çıkacak problemler sorularını yapmanı kolaylaştıracaktır. Bu konuda Pakodemy’nin avantajlarından faydalanabilirsin. Palme, Nitelik, Çözüm, Eğitim Vadisi, Yazıt gibi yayınları kullanarak olası tüm soru kombinasyonlarını görebilirsin. Uygulamada istediğin yayınevini seçme şansın da bulunuyor. Yayınevi tercihleri kısmından istediğin yayınevlerini ve matematik dersini sonuna kadar işaretlersen bu alanları daha sık görebilirsin. Üstelik 140.000’i aşkın soruyu ayda sadece 19.99 Lira’ya çözebilirsin.

AYT Matematikte Net Arttırma Yöntemleri

Tıpkı TYT’de olduğu gibi AYT’de de konu dağılımlarına önem vermen gerekiyor. AYT matematik soru dağılımı incelendiğinde türev, integral, logaritma gibi konular öne çıkıyor. Fakat AYT matematikte daha fazla net artırmak için bunlara çalışmak senin için faydalı olmayabilir. TYT’den farklı olarak AYT’de başarılı olmak için gözden kaçırmaman gereken önemli bir durum var. AYT sorularını daha fazla yapmak isteyen biri bu konuların öncesine de iyi çalışmak zorunda. Yani başka konuları bilmeden türev integral gibi konularda başarılı olmak çok mümkün değil. Bu yüzden matematik konularına MUTLAKA sırayla çalışmalısın. Yavaş yavaş ilerleyerek tüm konulara hakim olmalısın.

Neyi yanlış yaptığını bilmezsen ilerleyemezsin! AYT’de matematik netlerini arttırmak istiyorsan bunu unutmamalısın. Yanlış yaptığın soruları sorup, bu konudaki eksiklerini kapatıp diğer konulara geçersen uzun vadede matematik başarısı yakalayabilirsin. TYT konuları dahil olmak üzere matematikte yanlış yaptığın soruları mutlaka sor, doğruları öğren, konuları kavra ve başarıya ulaş. İşte bu kadar!

Pakodemy kullanarak çözdüğün soruları bir kenara kaydederek sonra sorabilirsin. Ders çalışma alışkanlığını dijitale taşıyarak vakit kazanabilirsin. Söylediğimiz gibi; YKS’de başarı zamanı doğru kullanmaktan geçer. Cep telefonunda taşıdığın 140.000 soru seni dilediğin zaman başarıya ulaştıracaktır…

App Store’dan indirmek için tıkla

Play Store’dan indirmek için tıkla


9 Yorum

  1. Cihat

    Süper sağolun

  2. Melike

    Konu eksiklerimi kapamaya çalışıyorum ama herşey çok karışıyor az kaldı sınava çok korkuyorum

  3. Onur can

    Bende tedirginim kardeş ya

  4. Mucizeler

    Harika bı uygulama 👏

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *