TYT Puanı ile Meslek Sahibi Yapan Bölümler

Tıp, mühendislik, öğretmenlik… Bu bölümleri kazanmak artık iyi bir meslek sahibi olunacağı anlamına gelmiyor. Bu bölümleri seçen binlerce öğrenci arasından yalnızca bir kısmı mesleğini istediği şartlarda gerçekleştirebiliyor. Bazıları ise üniversiteden mezun olduktan sonra başka alanlara yöneliyor. Yüz binlerce öğrenci aynı yıl üniversiteye girse de herkes hayallerine tam olarak kavuşamayabiliyor. Fakat sen TYT puanı ile hayallerine kavuşan bir üniversiteli olabilirsin!

Bazı öğrenciler yüksek puanla alan bölümlere girecek puanları alamıyor. Eğer onlardan biriysen endişelenmene gerek yok. Bu durum üniversite okumayacağın ya da iyi bir meslek sahibi olmayacağın anlamına gelmiyor. Yapman gereken; gelecekte iş bulabileceğin bir bölümü hedeflemek, bölüm için gerekli puanı almak, bu bölümü okurken mesleğin gerekliliklerine sahip olmaya başlamak. Tüm bunları gerçekleştirdiğinde mühendislik, öğretmenlik, hukuk okumuş bir öğrenciden daha iyi bir geleceğe sahip olabilirsin. Bunu yalnızca TYT puanını kullanarak da yapabilirsin. İşte gelecekte sıkça ihtiyaç duyulacak ve TYT puanı ile alım yapan bazı bölümler.

TYT Puanı İle Tercih Edebileceğin Bölümler

Bilgisayar Programcılığı: Şu anda bu yazıyı okuduğun web sitesi bir bilgisayar programcısı tarafından kodlandı. 150.000’den fazla YKS sorusuna dilediğin an ulaşmanı sağlayan Pakodemy uygulaması da deneyimli bilgisayar programcıları tarafından tasarlandı. Her gün kullandığın bir çok uygulama, oyun ve donanımı ortaya çıkaran bu meslek grubuna dahil olmak için 4 yıllık bir üniversite okumak zorunda değilsin. Programcılık sektöründe iyi bir yere gelmek için 2 yıllık üniversite bir altyapı sahibi olup ardından stajlarla ve kurslarla kendini geliştirebilirsin. Marmara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı’nı kazanmak için ortalama kaç net gerektiğine göz atalım: 


Biyomedikal Cihaz Teknolojisi: 2020’li yıllara girdiğimizde hastanelerde kaç farklı tür tıbbi cihaz kullanıldığını tahmin edebilir misin? 20 binden farklı türde medikal cihaz hastanelerde hastaların hizmetine sunuluyor. Hiçbir zaman iş bulma korkusu yaşamayacağın bir sektör olan sağlık sektöründe tıbbi cihazların bakımı, satışı ve üretimi büyük bir iş hacmi yaratıyor. Türkiye’deki binlerce hastanede, bu hastanelere medikal cihaz üretimi ve satışı yapan şirketlerde iş bulmak için yalnızca biyomedikal cihaz teknolojisi bölümünü okuman yeterli. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden olan Marmara Üniversitesi’nde bu bölümü okumak için kaç nete ihtiyacın olduğuna bakalım: 

Ayrıca okunur: STEM ve Geleceğin Meslekleri

Çocuk Gelişimi: Ebeveynlerin giderek daha fazla çalıştığı bir dönemde çocuk bakımına dair bölümler de önem kazanıyor. Hastaneler, aile sağlığı merkezleri, okullar, rehberlik merkezleri, devlete ait ya da özel çocuk ve gençlik merkezleri bu bölümden mezun olanların çalışabileceği kurumlar arasında. Hem büyük şehirlerde hem de küçük şehirlerde iş bulabilme imkanı tanıyan bu bölüme girebilmek için TYT puanı yeterli oluyor. 2 yıllık önlisans eğitiminin ardından KPSS ile devlet kurumlarına girebileceğin gibi özel sektörde de iş arayabilirsin. Bakalım Ege Üniversitesi’nde bu bölüme girebilmek için kaç puan alman ve kaç net yapman gerekiyor?

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi: Sürdürülebilir enerji kaynaklarının giderek daha önemli hale gelmesi ile alternatif enerji kaynakları arayışları da sürüyor. Bu durum hem Türkiye’de hem de dünyada net biçimde görülüyor. Alternatif enerji kaynakları teknolojisi alanında çalışacak olan insanlar bu sayede hem yurtdışında hem de Türkiye’de kolaylıkla iş bulabiliyor. Rüzgar, güneş, akarsu hatta çöp gibi kaynaklardan yenilenebilir enerji üretmek 21. Yüzyılın en önemli meselelerinden biriyken TYT puanı ile bu sektöre adım atabilirsin. Hacettepe Üniversitesi gibi önemli bir üniversitede bu bölümü okumak istersen yapman gereken netleri de şöyle bırakalım: 

Tüm bu bölümlere girmek için TYT derslerine belirli düzeyde çalışmak gerekiyor. Türkçe, matematik sosyal ve fen alanlarında ihtiyacın olan netleri yapmak için ayda yalnızca 19.99 Lira yeterli. 150.000’den fazla soru, seviyene göre soru algoritması, farklı yayınevlerinden soru çözme imkanı, istatistik takibi gib birçok özelliği ile Pakodemy’yi 7 gün ücretsiz deneyebilirsin. Şimdiden başarılar!

App Store’dan indirmek için tıkla

Play Store’dan indirmek için tıkla

8 Yorum

  1. Azra Altuntaş

    Ben iki yıllık Acil İlk Yardım bölümü istiyorum bunun içinde bilgi alabilir miyiz?

  2. Sema

    Gerçekten çok güzel olmuş çok faydalı

  3. Ezgi Kync

    Polislik istiyorum bunun için yardımcı olur musunuz?

    • Kadir KILINÇ

      Kpss ye gir 60-65 üstü puan al mülakatları geç ( torpilini ayarla ) sonra da hayırlı olsun sana polislik yolları

  4. Kerem

    TIP OKUMAK istiyorum bu sene geçtim 9. Sınıfa yardımcı olabilirmisiniz ?

  5. Recep

    Herhangi bir üniversiteye git kpss’den atama puanını al bu kadar

Cevapla

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.Zorunlu alanlar *